Még 2020. Szeptember 30-ig pályázhatnak a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások napelemes rendszer telepítésére. Ez az első olyan kezdeményezés, ami a hazai vállalkozói szféra környezettudatosságát, és zöld-energia felhasználását is támogatja. Minden cég figyelmébe ajánljuk, aki szeretné cége működését tisztábbá tenni. Ebben a cikkünkben részletesebben bemutatjuk a pályázatot az érdeklődőknek.

A rendelkezésre álló forrás:

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd Ft.

A támogatás mértéke, összege:

Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1,5 millió Ft, maximum 3 millió Ft.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket.
A fajlagos költséghatáron felüli rész önerőből finanszírozandó.

A projekt területi korlátozása:

Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek.

Önállóan támogatható tevékenységek:

Csak és kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamosenergia igényének legfeljebb 100 százalékát fedező, maximum 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

Támogatást igénylők köre:

Azok a mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább három lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel.

Nem támogatható tevékenységek:

  1. Nem támogatható a jövedelemszerzésre irányuló napelemes rendszerek telepítése
  2. Meglévő napelemes rendszer cseréje, kapacitásbővítése
  3. Nem nyújtható támogatás dohány és dohánytermékek gyártásával, feldolgozásával és forgalomba hozatalával kapcsolatos beruházásokhoz
  4. Az Európai Unióról szóló Szerződés 1. számú mellékletében (Annex I.) szereplő mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével vagy feldolgozásával kapcsolatos beruházásokra irányuló projektek

Támogatásban nem részesíthetők köre:

Az a cég, amely mezőgazdasági termelőnek minősül, – azaz olyan természetes vagy jogi személy, amelynek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja:

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2019. június. 17.-e. 10.00 órától 2020. szeptember 30. 12.00 óráig lehetséges. Ezen időszak alatt a támogatási kérelmek értékelése folyamatosan történik.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Véleményünk szerint ez a pályázat kitűnő megoldás arra, hogy modernizáljuk cégünk működését, és minimalizáljuk a vállalkozás kiadásait. Ezzel a támogatással hosszútávon több százezer forintot is meg lehet spórolni a rezsiköltséget, amit a cégvezetők eloszthatnak a részlegek között, vagy a vállalkozás fejlesztésébe fektethetnek bele.

A mai világban, amikor a klímakatasztrófa kapujában állunk, mindenkinek érdemes kihasználnia az előtte álló környezettudatosságra intő lehetőségeket, hiszen ezekkel a lépésekkel csökkenthetjük a környezetünkre tett negatív hatást, és gondoskodhatunk cégünk, és a jövő fenntarthatóságáról.

A Gazdaságos Otthon Kft. napelem-rendszer telepítésével is foglalkozik, így teljeskörűen segíteni tudjuk azokat a vállalkozókat és cégvezetőket, akik a zöldebb utat választják.