Mi sem tagadás, kiválasztani az otthonának megfelelő hővisszanyerő szellőztető készüléket nem kis feladat. Ahogy előző cikkünkben írtuk, a gépészeti terv segítségével számos tényezőt figyelembe kell venni a rendszer elkészítése előtt. Viszont egy-egy márka különböző típusú készülékei között is nagy eltérések lehetnek, ezért most részletesen bemutatjuk, hogy mi a különbség a Brookvent Aircycle 1.3 és az Aircycle 3.1 között, hogy segítsünk a döntésben, ha éppen eközött a két termék között vacillál.

Brookvent Aircycle 1.3 vagy 3.1?

Még mielőtt belekezdünk, el szeretnénk mondani, hogy felettébb nagy örömmel tölt el minket, hogy Ön is bizalmat szavazott a Brookvent termékeknek. Egyik előző tartalmunkban, mi is kifejtettük, hogy miért pont ezeknek a termékeknek az értékesítésével és kivitelezésével foglalkozunk, így biztosítani tudjuk afelől, hogy a Brookvent rendszer nem fog csalódást okozni Önnek.

Brookvent Aircycle 1.3

Brookvent 1.3A Brookvent Aircycle 1.3 egy olyan központi hővisszanyerő szellőztető készülék, ami egész otthona friss levegőjéről képes gondoskodni. Rendelkezik falra-, mennyezetre-, és földre szerelhető változatban is. Ideális kis-, és közepes méretű otthonok, irodák, vagy nyaralók szellőztetéséhez.

hővisszanyerő képessége nem kevesebb mint 92%, ami kiemelkedően magas hatékonyságot jelent. Magyarán a párás, meleg levegőből elszívott hő 92%-át képes visszaadni a frissen beérkező tisztított levegőnek, így minimális fűtéssel már a téli hidegekben is komfortosan érezheti magát otthonában. Ventilátorának maximális teljesítménye 250m3/h, ami azért felelős, hogy otthona minden szegletébe eljuttassa a tiszta levegőt, és elszívja az elhasználtat. 120m2 nettó alapterületű házig szoktuk javasolni ezt a típust, 3-4 fő bentlakása esetén.

A fújás és szívás erőssége 0-100%-ban állítható, így kedvére vezérelheti az EC motoros ventilátor technológiát, ami az alacsony turbulenciával rendelkező légcsatornába juttatja a levegőt.

Saját kategóriájában az 1.3+ rendelkezik az egyik legalacsonyabb energia fogyasztással (W) teljesítményét tekintve (m3/h), ami valóban egy innovatív termékké lépteti elő ezt a hővisszanyerő készüléket. Arról nem is beszélve, hogy a termék megjelenésekor új elvárásokat terjesztett a többi hővisszanyerő készülék-gyártó elé. Különleges tulajdonsága, hogy beépített páratartalom érzékelője révén ellenőrzi az elszívott levegő nedvesség tartalmát és magas érték esetén (pl. 70% felett) automatikusan boost funkcióra kapcsol.  Ezáltal gyorsabban kiszívja a házból a fölösleges nedvességet és friss levegővel cseréli azt, így a penész nem tud kialakulni.

További tulajdonságok:

 1. 5 év teljes körű garancia
 2. 230 V auto-boost integráció
 3. Digitális vezérlők vagy potenciométer
 4. Könnyen automatizálható okos otthon termékekkel kiegészítve
 5. Automata fagyásvédelem
 6. Könnyű hozzáférhetőség a szűrőkhöz
 7. Beépített páratartalom érzékelő, ventilátor fordulatszám szabályzás
 8. 11 kg (kis súly gipszkarton is elbírja)

Az 1.3 és az 1.3+ hatékonysága egyre nagyobb otthonok, és több nedves helyiség esetén:

Brookvent Aircycle 1.3 teljesítmény

Az 1.3 és az 1.3+ légáramlásának alakulása a statikus nyomás változásával:

Brookvent Aircycle 1.3 légáramlás

Megnézem a terméket!

Brookvent Aircycle 3.1

Aircycle 3.1

Az Aircycle 3.1 az 1.3+ készülékkel ellentétben, már közepes és nagyméretű otthonokhoz is kiválóan alkalmas. Ez a hővisszanyerő szellőztető készülék falra-, és padlóra szerelhető kivitelekben elérhető, az igényeknek megfelelően a tetején, vagy az oldalán található csatlakozási lehetőségekkel. Ventilátorának maximális teljesítménye 408m3/h, ami azért felelős, hogy otthona minden szegletébe eljuttassa a tiszta levegőt, és elszívja az elhasználtat. 120-200m2 nettó alapterületű házig szoktuk javasolni ezt a típust, 4-6 fő bentlakása esetén.

Ezen képességeinek köszönhetően tökéletes egyensúlyt biztosít a légáramlás, hatékonyság, és az akusztikus teljesítmény között, ezzel létrehozva egy olyan hővisszanyerő szellőztető rendszert, ami tökéletes komfortot szállít a végfelhasználók otthonába. Különleges tulajdonsága, hogy beépített páratartalom érzékelője révén ellenőrzi az elszívott levegő nedvesség tartalmát és magas érték esetén (pl. 70% felett) automatikusan boost funkcióra kapcsol.  Ezáltal gyorsabban kiszívja a házból a fölösleges nedvességet és friss levegővel cseréli azt, így a penész nem tud kialakulni.

További tulajdonságok:

 1. 5 év teljes körű garancia
 2. 230 V auto-boost integráció
 3. Potenciométer szabályzás (0-100% fordulatszám)
 4. Könnyen automatizálható okos otthon termékekkel kiegészítve
 5. Automata fagyásvédelem
 6. Könnyű hozzáférhetőség a szűrőkhöz
 7. Beépített páratartalom érzékelő, ventilátor fordulatszám szabályzás
 8. Kategóriájában kis súly:29 kg

A 3.1 hatékonysága egyre nagyobb otthonok, és több nedves helyiség esetén:

Aircycle 3.1 teljesítmény

A 3.1 légáramlásának alakulása a statikus nyomás változásával:

AirCycle-3.1-légáramlás teljesítmény

Megnézem a terméket!

Reméljük, hogy összefoglalónk alapján megfelelő képet kapott a két AirCycle berendezés különbségeiről. Ha a cikk elolvasása után továbbra is kérdések maradtak volna Önben, vagy ha egy profi kivitelező partnert keres otthona gépészetéhez, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!