Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Épületgépészet

Az épületgépészeti szakma magyarországi alapító professzora, Dr. Macskásy Árpád (1904–1977) találta ki még a szót is: épületgépészet. Ő alapította a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Gépészmérnöki karon az Épületgépészeti Tanszéket 1950-ben, melynek 1971-ig volt vezetője. (Közben 3 évig volt vendégprofesszor Drezdában, ahol szintén beindította az épületgépészeti képzést).

Az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa az épület használói számára a komfortérzetet, ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt.

Az épületgépészet nagy általánosságban az épületeken belüli csőhálózatokkal azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik.

Az épületgépészet több részből tevődik össze:

  • fűtéstechnika
  • vízellátás, csatornázás
  • gázellátás - (égéstermék-elvezetés)
  • légtechnika, szellőzés
  • klímatechnika

Igyekszünk a témához kapcsolódó cikkekben bemutatni a napi újdonságokat és érdekességeket.

Hővisszanyerő szellőztető Az általunk forgalmazott iZZi H.302 ERV STANDARD egy kompakt rekuperátor.
Univerzális rögzítési rendszerrel - bármilyen helyzetben: a mennyezet alatt, a falon vagy a padlón . Az innovatív polimer membránnal ellátott ERV entalpiacserélő lehetővé teszi a hőenergia mellett a nedvesség visszanyerését is. Nincs kondenzvíz-elvezetés , a lapos kialakítás és a kényelmes érintőképernyős vezérlés lehetővé teszi a készülék olyan helyekre történő felszerelését, ahol korábban ez nem volt lehetséges. Az iZZi rekuperátor ideális lakásokba és már kész és lakott házakba történő beépítésre is. A készülék csendes működése, beleértve: a polietilénhab szigetelésnek és a modern egyenáramú motoroknak köszönhetően akár lakótérben is elhelyezhető, például álmennyezet felett. A rekuperátor alapkivitelben nagyon jó minőségű M5 osztályú redős szűrőkkel van felszerelve, és az egész egység esztétikus rozsdamentes acél házba van zárva.
5%-OS AKCIÓ!

AKCIÓ!
Elkezdődött a nyár​, mi is megkezdjük nyári akciónkat! Minden termékünkre a nyári szünet indításaként 5% kedvezményt adunk.
Az akció 2021.06.16-tól 2021.06.25.-ig tart.


A kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

A miáltalunk kivitelezett gépészeti rendszereink rendszerint alapáron tartalmaznak egy korlátlanul bővithető intelligens otthon rendszert. Az alap rendszerünk is tartalmazza az intelligens ottohon központi vezérlőjét és az alábbi funkciókat tudja kezelni: hűtés/fűtés üzemmód választás, hőfokállítás szobánként, helyiségenként, szellőztetés vezérlés (CO2, páratartalom) előfűtő, utóhűtő vezérlés, ezek automtizálása, kezelhetősége mobilról, tabról, PC-ről. 

Fűtés, hűtés rendszereink

A Gazdaságos Otthon Kft. a mai építőipari szabványok alapján épülő házak korszerű és gazdaságos fűtésrendszereit tervezi, forgalmazza és kivitelezi. Rendszereink fejlesztése során nem kisebb cégekkel dolgoztunk együtt - a teljesség igénye nélkül - mint a Brookvent, az LG és a Fibaro. A végeredmény egy minden igényt kielégítő, a piaci átlagnál magasabb komfortot nyújtó, minden mai műszaki és egészségügyi normát messze felülmúló olyan épületgépészeti megoldás, ami a hagyományos megoldások árával versenyképes és ma talán a legjobb ár-érték arányú rendszer. 

Rendszereink nem csak az otthon melegét biztosítják, hanem hűtenek, fűtenek és szellőztetnek. Gondoskodnak a por és pollenmentes levegőről, valamint a levegő páratartalmán és a kilélegzett CO2-n túl a levegő toxikus szennyezésének megfelelő szintű kezeléséről is. 

Ismerje meg rendszereinket, melyek már több család otthonában bizonyították a legmagasabb komfortot.

Árukereső.hu Hővisszanyerő egység az Árukeresőn