Prestige csomag

Válassza Ön is Prestige csomagunkat, és gazdagítsa otthonát olyan gyorsan megtérülő rendszerrel, ami a nap minden szakában elvégzi Ön és családja helyett a monoton hétköznapi feladatokat, mint például a fűtésszabályozás, szellőztetés, vagy a redőnyök le-, és felhúzása. Lépjen otthonával egy olyan szintre, ahol több időt tölthet szeretteivel és hobbijával, ahelyett, hogy unalmas, és véget nem érő feladatokat végezzen.

Levegő-levegő hőszivattyús, központi légcsatornás fűtés, hűtés és szellőztetés komfortfűtéssel és intelligens otthon vezérléssel

Mit tartalmaz a Prestige csomag?

Fűtés/hűtés

A fűtés alapvetően egy hőszivattyús légcsatornás fűtés, mely azt a közeget fűti, amiben élünk, mégpedig a levegőt. A légfűtés előnye, hogy rendkívül gyors reagálású és jól szabályozható. Rövid időn belül érezhető a beállítás hatása.

A légfűtés esetében nincsen huzat és nagy légmozgás, hiszen a rendszer egy szobába jellemzően 50-150 m45°C fokos levegőt fúj be, a helyiség pillanatnyi hőigényének a függvényében. A légfűtés teljesítménye könnyedén kalkulálható az alábbi képlet alapján:  Q=Vm * cp* ΔT

A befújt levegő mennyisége Vm (m³/h),

A levegő hőmérsékletének emelése ΔT (°C)

levegő hőkapacitása cp ( 0,33Wh/m³))

A képlet alapján kiszámolható, hogy ha 100 m3 (Vm=100 m3/h) levegőt fújunk be egy szobába, melyet 20 °C fokról 45°C (ΔT=25°C)fokra melegítünk, akkor 100 m3/h *  0,33Wh/m³ * 25°C = 825 W. Tehát ha a helyiségnek 825W a hőigénye, akkor óránként 100 m3 45°C fokos levegővel, ki lehet fűteni azt. A régi radiátoros fűtések 2-300 m3 levegőt is megmozgattak óránként, tehát semmivel sem keletkezik nagyobb huzat annál.

A légcsatornákban – amik az álmennyezetben kerülnek elhelyezésre – minden helyiség ágában egy, Belimo damper felel azért, hogy a szoba kapjon, vagy ne kapjon a melegből, hidegből.

A légfűtés elszívó ága a bejárat folyosójának mennyezetén, a bejárati ajtó közeléből szívja el a fűtendő/hűtendő levegőt, így nem tódul be a lakásba a hideg vagy a meleg ajtónyitáskor. Az elszívási ponton szűrő kerül kialakításra.

A befújási pontokon állítható lamellás rács teszi szabályozhatóvá a befújt levegő irányát, csökkentve ezzel is a huzat kialakulását.

A hőszivattyút, a készülék mérnöki kézikönyvében szereplő valós teljesítményadatok alapján méretezzük a rendszerhez, mégpedig -20 °C fok kinti hőmérsékletű értékkel kalkulálva.

A légcsatornás fűtés belső levegő keringetéses, így a szűrőn keresztül akár óránként kétszer is átszívja a teljes ház levegőmennyiségét, aminek következtében, szinte teljesen pormentes levegőt biztosít a lakásban.

Szellőztetés, az otthona kényelméért

Az épület szellőztetéséről egy nagy hatékonyságú Brookvent hőcserélős központi szellőztető rendszer gondoskodik, melyet a ház, a benne élők száma és természetesen a kiépítendő légcsatorna rendszer ellenállása alapján méretezünk. Minden esetben a Brookvent szellőztetőgéphez a saját rendszerét, a Brookflex légtechnikai rendszer építjük be.

A kiépítésre kerülő rendszer alapverziója is figyeli a kilélegzett CO2-t és a lakás páratartalmát, valamint a levegő toxikus tartalmát is (VOC). Az alap rendszerünk is képes a szellőztetés intenzitásának a növelésével egyrészt a CO2 terhelés megszüntetésére, valamint a magas páraterhelés csökkentésére.

A Brookflex légtechnikai rendszer sajátossága, hogy a rendszerben alkalmazott csövek egyaránt antisztatikusak és antibakteriális bevonattal készült flexibilis csövek.

Az osztók és a szelepfogadók horganyzott lemezből készült termékek, melyek tömítő gyűrűkkel teszik lég tömörré a rendszert, biztosítva ezzel a jobb légszállítást.

A rendszer alapáron tartalmaz még két flexibilis hangtompítót, melyek csendessé teszik a szobák felé a légcsatornákat.

Minden kiépített szellőztető rendszerünk tartalmaz előszűrő és előfűtő egységet, melyek tisztává, és komfortosabbá teszik az otthonát.

Komfortfűtés

Minden általunk elkészített rendszer része az elektromos komfortfűtés, mely a csemperagasztóba ágyazott elektroszmog ellen duplán szigetelt fűtőkábellel valósítunk meg. Cégünk kiemelt figyelmet fordít ügyfeleink egészségére, ezért soha nem használunk fűtőfilmet elektromos fűtéseinkhez. A fűtőfilm magas elektromos sugárzása hosszútávon káros hatással van az egészségi állapotunkra, ezért semmiképpen nem ajánljuk használatát.

A fűtőkábeleket rendszerint a fürdőszobákban, a wc-ben és igény alapján a konyhapult előtt, az étkező asztal alatt, vagy a nappaliban helyezünk el a padlóban.

Minden helyiségben a padlófűtéshez beépítünk egy olyan termosztátot, ami nem csak a szoba és a kinti hőmérsékletet figyeli, hanem a fűtött padló hőmérsékletét is, így igazán egyszerűen lehet a padló megfelelő komfort hőmérsékletét beállítani.

A komfortfűtés mint a nevében is benne van, nem fő fűtés, hanem csak a komfortérzetet növelendő kiegészítő fűtés minőségében került be a rendszerünkbe. A működtetése, a napi fűtési rutin esetében teljes mértékben kihagyható. Erre a fűtési megoldásra akkor lehet szükség, amikor együtt van a család, és a jókedv szintjét tovább szeretnénk emelni a bent tartózkodók komfortérzetének javításával.

Vezérlés

A fűtési/hűtési és szellőztetési rendszerek vezérlését alapvetően egy teljes értékű, a későbbiekben is szabadon bővíthető vezeték nélküli intelligens otthon vezérlés biztosítja.

A vezérlés minden platformon működik (PC, Ipad, Iphone, Android) mobilról, PC-ről vagy tabletről egyaránt vezérelhető.

A vezérlés központi egysége begyűjti a szenzoroktól a hőmérsékleti, a pára, a CO2 értékeket és egyezteti a manuálisan, vagy az előre kalibrált értékekkel majd ennek megfelelően működteti a gépészeti egységeket.

A hőmérséklet szabályzást a szobákban elhelyezett Z-Wave rendszerű termosztátok biztosítják, melyek az intelligens otthon központon keresztül indítják a hőszivattyút és a helyiséghez kapcsolódó motoros szelepeket. Amennyiben a termosztát alapján szükséges a hűtés vagy a fűtés, a szelep kinyit a légcsatornában majd indítja a hőszivattyút, mégpedig a beállított hőmérséklet szerint erősségű befújással. A hőszivattyú így az adott helyiségbe adja a megfelelő hőmérsékletű levegőt, míg a többi helyiségben nem történik meg a befújás.

Alapesetben a nappaliban elhelyezett levegő minőség ellenőrző egység folyamatosan figyeli a helyiség ppm (CO2) értékét, valamint a levegő páratartalmát és amikor kell akkor fokozza a szellőztető gép esetében az elszívás intenzitását, hogy ellássa a lakást megfelelő mennyiségű levegővel, vagy hogy kiszedje a lakásból a megnövekedett páratartalmat.

A vezérlés ezen kívül ügyel a nagy hidegek alkalmával a szellőztető gép beszívó részének a fagytalanítására megóvván ezáltal a készüléket a meghibásodástól.

Beállításra kerül ezeken kívül egy kapcsoló, mely lehetővé teszi a készülék erősebb fokozatba történő kapcsolását is. Ennek akkor van jelentősége, ha pl. a konyhában olyan étel fő, aminek az illata nem kellene, hogy elterjedjen a lakásban.

A vezérlés figyeli a zavartalan működést és egy esetleges hiba miatti leálláskor értesítést küld az előre beállított telefonra, de ugyan így értesít, ha a szűrőcsere aktuális.

Melegvíz ellátás

A fenti rendszer egy levegő-levegő hőszivattyús rendszer, mely nem alkalmas a melegvíz előállítására, így azt egy külön egységgel oldunk meg.

A meleg vizet egy külön hőszivattyús bojlerrel építjük ki, mely a fenti rendszerektől teljesen külön álló rendszert alkot.

Rendelhető extra kiegészítők

Aktív párásítás

A fenti rendszer már alap verzióban is tudja a többlet pára kezelését, de a száraz levegő a hosszabb hideg időszakban szinte elkerülhetetlen. Erre nyújt megoldást az aktív párásító, mely a központi légcsatornákon keresztül fúj be párát a száraz levegőjű helyiségekhez, míg azokban a páratartalom el nem éri az előre beállított értéket.

A párásító készülék rendelkezik egy aromaadagolóval is, mely gondoskodik az épületben a kellemes illatokról.

Mozgásérzékelős hőmérséklet érzékelők

Lehetőség van és/vagy mozgásérzékelővel kombinált hőmérséklet szenzorokat alkalmazni a hőmérséklet szabályzáshoz, melyek egyúttal, riasztó egységként is funkcionálhatnak és egyetlen gombnyomással lehet élesíteni, amikor a lakók elhagyják az otthonukat.

Automatikus árnyékolás vezérlés

Elektromos redőnyök beépítése esetén lehetséges úgy kialakítanunk a rendszert, hogy mielőtt nyáron a hűtést indítaná a rendszer, előbb megpróbál az árnyékolással gátat vetni a túlmelegedésnek.

Egyéb intelligens otthon vezérlés

Az általunk kínált rendszer nem csak a gépészeti vezérlésre képes, hanem, akár a teljes épület automatizálására, vagy egyes részeinek az irányítására egyaránt kibővíthető. Szinte bármilyen intelligens otthon szabályzás, vezérlés vagy automatizálást meg tudunk valósítani az otthonában. A Z-Wave rendszer nagy előnye, hogy sokkal biztonságosabb, mint egy wi-fi alapú rendszer és vezeték nélküli rendszerként semmi extra kiépítést, vésést, átalakítást nem igényel.

Napelem rendszer

Gépészeti rendszereink üzemeltetési költsége teljes mértékben kinullázható napelemekkel. Vállaljuk a pontos méretezéstől, az engedélyeztetésen át a kivitelezésig minden munkafázisát a napelem rendszer telepítésének. Mind garanciálisan, mind működésileg megbízható termékeket építünk be ez esetben is. Rendszereink nem csak tetőn, de akár a ma oly divatos üveg korlátokban is elhelyezhetőek.

A csomag tartalma

 • Levegő-levegő légcsatornás hőszivattyú
 • Hőcserélős szellőztető rendszer
 • Komfort elektromos kiegészítő fűtés
 • Teljes értékű intelligens otthon vezérlés (Z-Wave)
 • Hőszivattyús melegvíz ellátó rendszer

A csomag műszaki összetevői

 • Hőszivattyú (fűtés/hűtés): LG
 • Hőszivattyús bojler: Ariston
 • Szellőztető gép: Brookvent
 • Légtechnikai rendszer: Brookflex
 • Intelligens otthon vezérlés: Fibaro
 • Komfort fűtés: BVF / HeatIt
 • Fűtésvezérlők: MCO Home, HeatIt

Válassza a Prestige csomagunkat, ha Ön is szeretné otthonát kényelmesebbé, időtállóvá, környezetkímélővé és hosszútávon gazdaságosabbá tenni a legújabb high-tech és magas minőségű épületgépészeti rendszerekkel!

Árajánlatot kérek!