Professional csomag

Válassza Professional csomagunkat, ha valóra szeretné váltani álmai otthonát! A csomag tartalma olyan berendezéseket és megoldásokat tartalmaz, melyek automatizálják az eddig kézzel végzett feladatokat, folyamatosan betartják az Ön által előírt beállításokat, és az elvárásai alapján cselekszenek bizonyos szituációkban. Új, modern otthona képes lesz a szellőztetést elvégezni az ablakok nyitása nélkül, melegíteni a lakást anélkül, hogy Ön állítgatná a termosztátot, és még sokkal többre is képes!

Levegő-víz hőszivattyús,  fan coil fűtés, hűtés, szellőztetés, kiegészítő felület fűtéssel és intelligens otthon vezérléssel

Mit tartalmaz a Professional csomag?

Fűtés/hűtés

A fűtésrendszer alapját egy levegő-vizes hőszivattyú biztosítja, mely egyrészt előállítja a meleg vizet és letárolja egy HMV tartályba, másrészt egy min. 300 literes puffert megtöltve előre dolgozik a hűtésre vagy a fűtésre.

A fűtés a puffer tárolóból nyert felületfűtéssel, valamint egy központi légcsatornás fan-coil segítségével valósul meg.

A hűtés estében csak a légcsatornás rendszer dolgozik, míg a fűtés esetén főfűtésként a légcsatornás Fan-Coil rendszer adja a lakás melegét, viszont komfortfűtésként a hagyományos vizes  padlófűtés is jelen van.

Légfűtés/hűtés esetében a Prestige verziónál leírtak szerint kerül méretezésre a rendszer, aminek mind működési elve, mind a teljesítménye azonos azzal. A működési elvben van annyi különbség, hogy míg a Prestige rendszernél közvetlenül a hőszivattyú belső hőcserélője adja a szükséges hőt, addig a Fan-Coil esetében a hőszivattyú egy puffert tölt és a Fan-Coil az abból nyert hőt hasznosítja. Előbbit a klímagáz, utóbbit a puffer vize hűti/fűti.

A Fan-Coil rendszert minden esetben az adott házhoz tervezzük és méretezzük. Van olyan elrendezésű ház ahol estlegesen nem egy, hanem két légcsatornás rendszer kerül kialakításra, de lehetőség van álmennyezetben elrejtett egy helyiséges, vagy falba süllyesztett, rejtett parapetes verzió alkalmazására is.

Az alkalmazott Fan-Coilok a legmodernebb EC motoros, inverteres megnövelt hőcserélős modellek, melyek minden beépítési módban rendelkezésre állnak (oldalfali, rejtett oldalfali, egyhelységes, mennyezeti, nagynyomású légcsatornázható…). Az EC motoroknak és a készülékek kialakításának köszönhetően rendkívül takarékosak (17-60W) és rendkívül csendesek (21 dB).

A Fan-Coilok minden esetben a helyiségenkénti hőigény és hőterhelés számítás alapján kerülnek méretezésre a gyári méretező szoftver szerint, mely figyelembe veszi a hőszivattyú paramétereit, az előremenő víz hőmérsékletét de még a víz tömegáramát a keringetőszivattyúk teljesítményét is.

Szellőztetés, ablaknyitogatás nélkül

Az épület szellőztetéséről egy nagy hatékonyságú Brookvent hőcserélős központi szellőztető rendszer gondoskodik, melyet a ház, a benne élők száma és természetesen a kiépítendő légcsatorna rendszer ellenállása alapján méretezünk. Minden esetben a Brookvent szellőztetőgéphez a saját rendszerét, a Brookflex légtechnikai rendszer építjük be.

A kiépítésre kerülő rendszer alapverziója is figyeli a kilélegzett CO2-t és a lakás páratartalmát, valamint a levegő toxikus tartalmát is (VOC). Az alap rendszerünk is képes a szellőztetés intenzitásának a növelésével egyrészt a CO2 terhelés megszüntetésére, valamint a magas páraterhelés csökkentésére.

A Brookflex légtechnikai rendszer sajátossága, hogy a rendszerben alkalmazott csövek egyaránt antisztatikusak és antibakteriális bevonattal készült flexibilis csövek.

Az osztók és a szelepfogadók horganyzott lemezből készült termékek, melyek tömítő gyűrűkkel teszik lég tömörré a rendszert, biztosítva ezzel a jobb légszállítást.

A rendszer alapáron tartalmaz még két flexibilis hangtompítót, melyek csendessé teszik a szobák felé a légcsatornákat.

Minden kiépített szellőztető rendszerünk tartalmaz előszűrő és előfűtő egységet, melyek tisztává, és komfortosabbá teszik az otthonát.

A szellőztetés minden esetben külön légtechnikai rendszerként, külön légcsatornákkal kerül kialakításra, hiszen nem minden esetben csak ott és akkor kell szellőztetni ahol hűteni/fűteni, így minden esetben független egymástól a két gépészeti rendszer.

Felületfűtés

Minden általunk elkészített rendszer része a padlófűtés mint komfortfűtés, mely egy hagyományos, aljzatbetonba lefektetett, adott helyiségre méretezett „csőkígyóval„ valósítunk meg. A köröket olyan motoros szelepekkel látunk el, melyek a padló hőmérsékletére éppen úgy szabályozhatóak, mint a helyiség levegőjének a hőmérsékletére.

A padlófűtést rendszerint a fürdőszobákban, a wc-ben és igény alapján a konyhapult előtt, az étkező asztal alatt, vagy a nappaliban helyezünk el a padlóban.

Minden helyiségben a padlófűtéshez beépítünk egy olyan termosztátot, ami nem csak a szoba hőmérsékletét figyeli, hanem a fűtött padló hőmérsékletét is, így igazán egyszerűen lehet a padló megfelelő komfort hőmérsékletét beállítani.

A komfortfűtés mint a nevében is benne van, nem fő fűtés, hanem csak a komfortérzetet növelendő kiegészítő fűtés minőségében került be a rendszerünkbe. A működtetése, a napi fűtési rutin esetében teljes mértékben kihagyható.

Vezérlés

A fűtési/hűtési és szellőztetési rendszerek vezérlését alapvetően egy teljes értékű, a későbbiekben is szabadon bővíthető vezeték nélküli intelligens otthon vezérlés biztosítja.

A vezérlés minden platformon működik (PC, Ipad, Iphone, Android) mobilról, PC-ről vagy tabletről egyaránt vezérelhető.

A vezérlés központi egysége begyűjti a szenzoroktól a hőmérsékleti, a pára, a CO2 értékeket és egyezteti a manuálisan, vagy az előre kalibrált értékekkel majd ennek megfelelően működteti a gépészeti egységeket.

A hőmérséklet szabályzást a szobákban elhelyezett Z-Wave rendszerű termosztátok biztosítják, melyek az intelligens otthon központon keresztül indítják a hőszivattyút és a helyiséghez kapcsolódó motoros szelepeket. Amennyiben a termosztát alapján szükséges a hűtés vagy a fűtés, a szelep kinyit a légcsatornában majd indítja a keringető szivattyút és a Fan-Coil központi egységét mégpedig a beállított hőmérséklet szerint erősségű befújással. A rendszer így az adott helyiségbe adja a megfelelő hőmérsékletű levegőt, míg a többi helyiségben nem történik meg a befújás.

Alapesetben a nappaliban elhelyezett levegő minőség ellenőrző egység folyamatosan figyeli a helyiség ppm (CO2) értékét, valamint a levegő páratartalmát és amikor kell akkor fokozza a szellőztető gép esetében az elszívás intenzitását, hogy ellássa a lakást megfelelő mennyiségű levegővel, vagy hogy kiszedje a lakásból a megnövekedett páratartalmat.

A vezérlés ezen kívül ügyel a nagy hidegek alkalmával a szellőztető gép beszívó részének a fagytalanítására megóvván ezáltal a készüléket a meghibásodástól.

Beállításra kerül ezeken kívül egy kapcsoló, mely lehetővé teszi a készülék erősebb fokozatba történő kapcsolását, a fokozott szellőztetést. Ennek akkor van jelentősége, ha pl. a konyhában olyan étel fő, aminek az illata nem kellene, hogy elterjedjen a lakásban.

A vezérlés figyeli a zavartalan működést és egy esetleges hiba miatti leálláskor értesítést küld az előre beállított telefonra, de ugyan így értesít, ha a szűrőcsere aktuális.

Melegvíz ellátás

A rendszer egy hőszivattyús rendszer, mely egy HMV tartályban letárolja a szükséges meleg vizet, ahonnan az a nap bármely szakában rendelkezésre áll. A rendszert tetszés szerinti méretű HMV tartállyal szereljük fel.

Rendelhető extra kiegészítők

Aktív párásítás

A fenti rendszer már alap verzióban is tudja a többlet pára kezelését, de a száraz levegő a hosszabb hideg időszakban szinte elkerülhetetlen. Erre nyújt megoldást az aktív párásító, mely a központi légcsatornákon keresztül fúj be párát a száraz levegőjű helyiségekhez, míg azokban a páratartalom el nem éri az előre beállított értéket.

A párásító készülék rendelkezik egy aromaadagolóval is, mely gondoskodik az épületben a kellemes illatokról.

Mozgásérzékelős hőmérséklet érzékelők

Lehetőség van és/vagy mozgásérzékelővel kombinált hőmérséklet szenzorokat alkalmazni a hőmérséklet szabályzáshoz, melyek egyúttal, riasztó egységként is funkcionálhatnak és egyetlen gombnyomással lehet élesíteni, amikor a lakók elhagyják az otthonukat.

Automatikus árnyékolás vezérlés

Elektromos redőnyök beépítése esetén lehetséges úgy kialakítanunk a rendszert, hogy mielőtt nyáron a hűtést indítaná a rendszer, előbb megpróbál az árnyékolással gátat vetni a túlmelegedésnek.

Egyéb intelligens otthon vezérlés

Az általunk kínált rendszer nem csak a gépészeti vezérlésre képes, hanem, akár a teljes épület automatizálására, vagy egyes részeinek az irányítására egyaránt kibővíthető. Szinte bármilyen intelligens otthon szabályzás, vezérlés vagy automatizálást meg tudunk valósítani az otthonában.

A Z-Wave rendszer nagy előnye, hogy sokkal biztonságosabb mint egy wi-fi alapú rendszer és vezeték nélküli rendszerként semmi extra kiépítést, vésést, átalakítást nem igényel.

Napelem, napkollektor rendszer

Gépészeti rendszereink üzemeltetési költsége teljes mértékben kinullázható napelemekkel. Vállaljuk a pontos méretezéstől, az engedélyeztetésen át a kivitelezésig minden munkafázisát a napelem rendszer telepítésének. Mind garanciálisan, mind működésileg megbízható termékeket építünk be ez esetben is. Létezik hibrid rendszerünk is mely a napelemet és a napkollektort egyetlen egységben ötvözi. Rendszereink nem csak tetőn, de akár a ma oly divatos üveg korlátokban is elhelyezhetőek.

A csomag tartalma

 • Levegő-víz hőszivattyú
 • Hőcserélős szellőztető rendszer
 • Komfort padló kiegészítő fűtés
 • Teljes értékű intelligens otthon vezérlés (Z-Wave)
 • Fan-Coil légcsatornázható rendszer
 • Fűtési/hűtési puffer tároló
 • HMV tároló és rendszer

A csomag műszaki összetevői

 • Hőszivattyú (fűtés/hűtés): LG vagy Panasonic
 • Fan-Coil: EC motoros, eneriatakarékos
 • Szellőztető gép: Brookvent
 • Légtechnikai rendszer: Brookflex
 • Intelligens otthon vezérlés: Fibaro
 • Puffertároló: Hajdú vagy SunSystem (szigetelt, hőcserélős)
 • HMV tároló: Hajdú vagy SunSystem (szigetelt, hőcserélős)
 • Fűtésvezérlők: MCO Home HeatIt
Árajánlatot kérek!

Más rendszereink

Prestige

Levegő-levegő hőszivattyús, központi légcsatornás fűtés, hűtés és szellőztetés komfortfűtéssel és intelligens otthon vezérléssel

Alap rendszer

Levegő víz hőszivattyús, felület fűtés, hűtés, szellőztetés, intelligens otthon vezérléssel.